Consiliul Concurenței a dat OK-ul pentru transportul metropolitan. Biletul de Codlea va costa 5 lei, iar linia 220 va deveni funcțională în scurt timp

Asociația Merpolitană Brașov a anunțat că a obținut avizul de la Consiliul Concurenței pentru extinderea RATBV în mai multe localități din zona metropolitană. Anunțul a fost făcut de directorul asociației, Aurelian Danu, care a precizat că în perioada următoare vor fi parcurse câteva etape de către autoritățile locale.



Potrivit unei declarații recente a directorului Asociației de Transport Metropolitan, în noul val de extindere a transportului metropolitan sunt incluse localitățile Codlea, Râșnov, Prejmer și Feldioara. 

Practic, asociația va trebui să transmită către primării comunicarea oficială de la Consiliul Concurenței, iar în baza acestui document, consiliile locale vor mai emite un set de acte normative. 

Decizia este așteptată și de conducerea RATBV, directorul operatorului de transport, George Cornea, anunțând că în baza acesteia va începe operaționalizarea noilor linii. Estimarea lui este că până la finalul anului, ar putea fi operaționale primele linii. 



Primăria Codlea vrea să fie prima pe listă 

Viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, a declarat că așteaptă că Asociația Metropolitană de Transport Brașov să transmită un document oficial prin care să ateste faptul că a obținut avizul din partea Consiliului Concurenței. „Noi suntem pregătiți în orice moment să convocăm Consiliul Local, pentru a aproba actul normativ de care este nevoie. Dacă aveam acest document, eram pregătiți să convocăm forul deliberativ local și în week-end. Noi considerăm că municipiul Codlea ar trebui să fie prima localitate din noul val în care se introduce transportul metropolitan”, a declarat Albu.  Acesta a reamintit că prețul unul bilet pe linia 220 (Brașov-Codlea) este de 5 lei, iar un abonament va costa 170 de lei. 



Totodată, pentru ca liniile metropolitane să devină operaționale, va fi nevoie și de o hotărâre a Consiliului Local Brașov, având în vedere că Municipiul Brașov este acționar majoritar la RATBV. Ședința de plen a Consiliului Local Brașov este programată pentru data de 10 decembrie. 

De asemenea, vor mai fi și întâlniri între reprezentanți primăriilor și cei ai Asociației Metropolitane de Transport Brașov, pentru a se pune la punct ultimele detalii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.