Construirea căminului Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov, cofinanțată cu 150.000 lei. Valoarea totală a investiției este estimată la 28,9 milioane lei

POOL-UL de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale SA (PAID) a decis ca, pentru al doilea an consecutiv, să sprijine financiar un proiect de investiții al Primăriei Brașov. Dacă anul trecut, PAID a luat decizia de a sprijini reabilitarea unui monument istoric, fosta Băncă Săsească (fosta clădire BANCOREX), anul acesta a ales să susțină dezvoltarea educației și a decis să cofinanțeze construirea căminului pentru elevi de la Școala Profesională Germană Kronstadt. Suma alocată de PAID, identică cu cea de anul trecut, este de 150.000 de lei. Municipalitatea a aplicat pentru obținerea acestei sponsorizări cu 5 proiecte, din diferite domenii.



Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu subsol, parter şi 9 etaje (ultimul retras), care să permită cazarea unui număr de aproximativ 300 elevi. Desfăşurarea pe înălţime a clădirii, cu o suprafaţă construită la sol mică, a reieşit din dorinţa de a afecta cât mai puţin suprafaţa terenurilor de sport şi a spaţiilor verzi. Vor exista şi spaţii de cazare pentru profesori invitaţi, două săli multifuncţionale pentru studiu individual, întâlniri sau conferinţe.

La parter se asigură un spaţiu de alimentatie publică, cu sală de mese şi bucătărie în regim de catering. Sala se deschide spre un spaţiu verde, care poate găzdui şi alte activităţi comune ale elevilor. Astfel, parterul devine un spaţiu de socializare, care asigură crearea unei comunităţi unite în rândul elevilor.



Un punct esenţial urmărit este atingerea celor mai noi standarde de calitate şi eficienţă energetică, urmărind principiile proiectării sustenabile. Orientarea camerelor, iluminatul natural, faţada ventilată, panourile solare şi fotovoltaice, folosirea sistemelor eficiente energetic sunt doar câteva elemente care asigură calitatea locuirii şi costuri reduse de întreţinere pe toată durata de funcţionare a clădirii. 

Lucrările vor dura 24 de luni 

Acest proiect este în faza de lansare procedurii de achiziție pentru realizarea lucrărilor, iar intenția municipalității fiind ca în prima jumătate a anului viitor să fie deschis șantierul.   Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni. 



Conform indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției, aprobați în această vară de Consiliul Local Brașov, valoarea estimată a proiectului este de 28.926 lei, cu tot cu TVA, iar resursele financiare necesare construirii căminului sunt asigurate de la bugetul local. În schimb, firmele partenere în Școala Profesională Germană Kronstadt se ocupă de documentația tehnică, de obținerea avizelor și  asigură dotarea camerelor de cămin, sălii de mese, spaţiilor administrative.  

După ce a semnat contractul de finanțare, primarul Brașovului, George Scripcaru, a precizat că „decizia celor de la PAID de a cofinanța acest obiectiv ne demonstrează, încă o dată, că educația adaptată la nevoile pieței muncii este viitorul. În același timp, cred că și faptul că brașovenii au înțeles cel mai bine importanța asigurării împotriva dezastrelor naturale a avut un rol în acestă decizie a PAID-ului, mai ales că Brașovul este pe primul loc din țară la plata asigurărilor obligatorii, peste 65% dintre proprietari având asigurare obligatorie”. 



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.