„BRAȘOVUL“ lui Căncescu ajunge în patrimoniul lui Scripcaru

Inscripția BRAȘOV, de pe muntele Tâmpa va fi transferat de la Consiliul județean, în vistieria primăriei Brașov. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, administrația județeană va supune aprobării un proiect de hotărâre în acest sens, în ședința de plen programată pe 30 octombrie, literele urmând să fie cedate gratuit.

Primăria Brașov a confirmat acest transfer, prin purtătorul său de cuvânt, Sorin Toarcea, care spune că inscripția va fi folosită mai des, pentru promovarea unor evenimente.

„La propunerea Consiliului Județean am luat în discuție preluarea inscripției de pe muntele Tâmpa, ținând cont că literele luminoase au devenit o parte din identitatea Brașovului. Avem în vederea utilizarea lor mai frecventă, de acum încolo, pentru promovarea diferitelor evenimente, cu ajutorul unui iluminat special”, a declarat Sorin Toarcea.

Inscripția în stil hollywoodian de pe Tâmpa a apărut în 2004, ca inițiativă a președintelui de atunci al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu. Literele au fost refăcute în 2006, și iluminate așa cum sunt și azi. La momentul respectiv, inscripția a iscat  multe controverse, unii brașoveni fiind nemulțumiți că muntele este „invadat“ cu o construcție de asemenea înălțime.

Anul trecut, sistemul de iluminare al literelor de pe Tâmpa s-a defectat de mai multe ori, inscripția rămânând stinsă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.