FOTO. Domeniul schiabil din Poiana Brașov se deschide mâine. Pârtiile din Postăvarul oferă imagini spectaculoase

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se va deschide de mâine, 31 decembrie. Azi, administratorii pârtiilor fac ultimele lucrări de amenajare a pârtiilor și ultimele verificări la mijloacele de transport pe cablu. 



Deocamdată, în partea superioară a masivului, zăpada este abia atinsă, ceea ce oferă o imagine spectaculoasă celor care au putut urca până acolo.

În prezent, stratul de zăpadă atinge 70 de centimetri în partea superioară a masivului Postăvarul și tunurile de producer a zăpezii artificial lucrează la capacitate maximă, pentru ca de   mâine, schiorii să aibă condiții bune pe pârtii.



Până acum, tunurile au utilizat cam 70.000 de centrimetri cubi de apă, pentru a produce zăpada necesară amenajării pârtiilor, în partea superioară a Postăvarului, iar azi ele vor fi mutate și în partea inferioară. În paralel se lucrează la instalarea plaselor de siguranță și a balizelor, după cum a precizat Dragoș Drăgoi, șef serviciu întreținere domeniu schiabil, la compania Comprest, care se ocupă de aceste lucrări.

Dragoș Drăgoi: „În acest sezon a fost nevoie de foarte multă răbdare dar iarna a venit, în sfârșit, și am reușit să reluăm producția de zăpadă artificială pentru pârtii și am ajuns la stadiul de astăzi. În partea superioară a masivului Postăvarul, cei 70.000 de metri cubi de apă au fost transformați în zăpadă făcând ca totul să arate aproape impecabil. Pârtiile vor fi deschise de mâine pentru public și vom avea operabile toate pârtiile din partea superioară a masivului. Spre baza muntelui vom coborî pe pârtiile Sulinar și Drumul Roșu, cu mențiunea că ultimii 200 – 300 de metri vor avea nevoie în continuare de zăpadă artificală, ceea ce vom face în continuare azi. Ideea noastră este să ne relocăm cu tunurile de zăpadă din partea de sus în partea inferioară și să deschidem și Lupului inferior în zilele următoare.  În partea superioră a masivului, pe pârtii stratul de zăpadă aunge la 6-70 de centimetri, iar în unele locuri 40 de centimetri, adică un strat de bază bun, care oferă condiții de siguranță bune. Acum se montează plasele și balizele astfel încât e mâine schiorii să poată vedea cât mai bine delimitarea dintre pârtia care are zăpadă suficientă și cea care nu are un strat suficient de bun“. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.