Coadă la instalațiile de transport pe cablu din Poiana Brașov. Arborii încărcaţi de zăpadă le-au dat bătăi de cap administratorilor domeniului schiabil

Foto: Tudor Anghelescu

După ce ieri a fost închis telescaunul Ruia, după ce un brad a căzut pe instalație, duminică dimineața administratorii domeniului schiabil au început să curețe zonele din preajma instalațiilor de transport pe cablu de arborii care riscau să se rupă din cauza greutății zăpezii. De altfel, din acest motiv, telegondola nu a mai fost pornită la prima oră, fiind pornită abia la ora 11.00. Pe de altă parte, conform Europa FM, telescaunul Ruia va fi închis o săptămână, perioadă în care se vor face reparaţiile şi revizia. 

În aceste condiţii, duminică dimineaţa la instalaţiile de transport pe cablu se formaseră cozi mari, iar oamenii aşteptau mult timp pentru a urca pe masiv. 

 La ora 11.00, pe lângă telescaunul Ruia, mai erau închise covorul rulant, teleschiurile Kanzel, Ruia şi Subteleferic.

În ceea ce priveşte pârtiile, Salvamont Poiana Braşov a anunţat că se schia pe toate pârtiile, respectiv Kanzel, Ruia, Drumul Roşu, Sulinar, Lupului (fără „S”-ul Mare). De asemenea, sunt deschise şi pârtiile pentru începători: Bradu şi Stadion.

„Deoarece pe unele variante sau secţiuni de pârtie stratul de zăpadă este insuficient, acestea fiind închise din aceasta cauză, va rugăm să respectaţi semnificaţia indicatoarelor «Ocolire», «Pârtie închisă» , «Strat insuficient de zăpadă» , «Schiaţi cu atenţie»”, au avertizat salvatorii montani. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.