DN73A și alte trei drumuri naționale din România, afectate de viscol și zăpadă

Patru drumuri naționale, dintre care unul din județul Brașov, au fost afectate de viscol, în ultimele 24 de ore, iar Poliția Română le atrage atenția șoferilor să circule cu atenție sporită, pentru a evita orice risc de accident.

Din cauza viscolului, a fost afectat în județul Brașov, drumul național DN 73A, unde aseară s-a și produs un accident din cauza unui campion care a deparat pe carosabilul înghețat. De asemenea, probleme din cauza viscolului sunt și pe DN 15Cm, în județul Constanța, DN 15B și DN2, în județul Neamț şi DN 2, dar și pe alte şi 16 drumuri judeţene din Botoșani, Galați, Iași, Neamț sau Suceava.  

„În ultimele 24 de ore a fost nevoie de întervenții din partea pompierilor militari, care împreună cu autorităţile locale, au desfăşurat misiuni pentru deblocarea a 36 de autovehicule rămase înzăpezite, în care se aflau 64 de persoane. De asemenea, s-a intervenit, cu ajutorul autospecialelor de deszăpezire, pentru asigurarea deplasării a 3 echipaje de ambulanţă cu pacienţi, dar care nu mai puteau înainta din cauza viscolului şi a zăpezii adunate pe carosabil. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti“, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.  

Recomandări pentru populaţie, din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență:

„Pentru evitarea unor blocaje din cauza condiţiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto să urmărească atenţionările transmise de autorităţi, să se intereseze asupra condiţiilor de pe drumurile pe care urmează să le parcurgă, să aibă maşinile echipate corespunzător pentru iarnă şi să manifeste prudenţă maximă. Totodată, le recomandăm să urmărească alertele transmise prin intermediul aplicaţiei pentru telefoane mobile – DSU şi să respecte restricţiile şi recomandările autorităţilor“.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.