Undă verde pentru deschiderea pârtiilor de schi din România. Instalațiile de transport pe cablu vor funcționa după reguli stricte

Guvernul României va adopta în ședința din 11 decembrie prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, respectiv perioada 14 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Decizia va fi luată la recomandarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat joi o ședință în acest sens. Prin hotărârea de prelungire a stării de alertă se vor menține măsurile valabile în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie, însă va apărea și o noutate. 

„Organizarea și desfășurarea activităților operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”, a anunțat secretarul de stat în ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. 

Acesta a menționat că ordinul respectiv va fi publicat în scurt timp. 

Printre altele, Arafat a explicat că, de exemplu, în cazul telecabinelor (care sunt închise), dacă acestea au o capacitate de 20 de locuri, cel mai probabil se va permite accesul a cel mult 10 persoane. În schimb, telescaunele și teleschiurile vor funcționa normal. 

Practic, anunțarea acestor măsuri este semnalul că în România vor fi deschise domeniile schiabile în timpul sărbătorilor de iarnă. 

De altfel, încă de luna trecută în Poiana Brașov au fost începute pregătirile pentru deschiderea pârtiilor de schi, fiind pornite instalațiile de transport pe cablu în perioadele cu temperaturi scăzute. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.