Proprietarii unor rable încearcă să „fenteze“ Poliția Locală Brașov. Mutatul mașinii dintr-un loc în altul nu îi scapă de ridicarea ei

Mai mulți brașoveni au încercat să „dribleze“ legislația locală, mutându-și mașinile parcate ilegal pe domeniul public în altă zonă, dar tot pe domeniul public. În această situație, numai ieri au fost identificați doi șoferi, Poliția Locală radicand un autoturism Kia aflat pe strada Drumul Cernatului și un Volkswagen Passat de pe Bulevardul Saturn. Procedura ridicării autovehiculelor abandonate pe domeniul public este plină de formalități și etape obligatorii care trebuie parcurse, pornind de la sesizarea cetățenilor sau inspectorilor de teren privind existența acestor vehicule, identificarea mașinilor, identificarea proprietarului, notificarea acestuia în mai multe rânduri pentru a-și recupera singur mașina și, în cele din urmă, emiterea unei dispoziții de primar în baza căreia se  face ridicarea autovehiculului și depozitarea lui într-un spațiu special amenajat, de unde, în cele din urmă, dacă vehiculul nu este recuperat de proprietar, acesta ajunge la fier vechi. 

„Dorim să atragem atenția cetățenilor din Brașov care au mașini abandonate pe domeniul public că dispoziția de primar referitoare la ridicarea mașinii trebuie respectată. Indiferent că se mută mașina dintr-un loc în altul, ea este identificată după numărul de înmatriculare, după numărul de serie șasiu, și va fi ridicată cu siguranță, indiferent unde se află pe domeniul public pe raza municipiului Brașov, odată emisă dispoziția de primar, care este ultima fază înaintea ridicării efective a mașinii“, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.Potrivit unei statistici a Poliției Locale, anul trecut au fost identificate pe domeniul public 302 mașini abandonate, dintre care 189 au fost mutate chiar de proprietari după ce au primit primele somații. 28 de brașoveni au dovedit că autoturismele lor nu se înscriu în categoria vehiculelor abandonate, iar 85 au fost ridicate.  În acest an au fost rezolvate 578 de cazuri de vehicule abandonate pe domeniul public, dintre care 239 au fost ridicate de primărie, și 339 de proprietari. În lucru, în diferite faze procedurale, se află încă 198 de dosare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.