Căncescu își plănuiește revenirea? Primul pas: un job de funcționar public într-o primărie oarecare

Aristotel Căncescu este, se pare, în căutarea unui job. Și nu unul oarecare, ci unul în administratia publică. Potrivit unor surse, fostul lider PNL și ex-președinte al Consiliului Județean Brașov, ar vrea să se angajeze ca funcționar public într-o primărie.

După cum ne arată experiența de până acum, acesta ar fi un pas important în a îndeplini condițiile ce l-ar putea duce ulterior pe un post mai înalt. Cum ar fi unul în Instituția Prefectului, de exemplu. (A se vedea „traseul” fostului Prefect, Marian Rasaliu, care a ajuns pe post după o foarte scurtă perioadă ca funcționar public în primaria Râșnov).În acest context, se pune întrebarea dacă ALDE/ Tăriceanu, care l-a propus și susținut în funcție pe actualul subprefect, Adrian Folea, nu cumva este interesată să-și schimbe opțiunea, după ce a schimbat și „macazul“, odată cu venirea noului Guvern.

După plecarea de la Consiliul Județean și din PNL, Aristotel Căncescu a mai cochetat cu ALDE și nu ar fi exclus ca Alianța să vină cu această propunere pentru funcția de subprefect.

Aristotel Căncescu a fost președinte al Consiliului Județean Brașov timp de patru mandate, între 2000 – 2016.  La data de 6 octombrie 2014 el a fost reținut de procurori, sub acuzația de corupție, iar în septembrie 2016, DNA a dispus începerea acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, învinuindu-l de abuz în serviciu în formă continuată. În 2019, Căncescu a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupție, referitor la atribuirea și executarea unui contract de modernizare de refugii și trasee turistice în județul Brașov, pe bani publici.Din punct de vedere politic, Aristotel Căncescu și-a lansat cariera la începutul anilor 90, în FSN și a trecut apoi în PDSR, PD (având și două mandate de senator între, până în 2000) și apoi  în PNL, partid pe care l-a condus până 2015. Din 2017 nu mai este membru PNL, în urma demisiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.