Aproape o sută de elevi de la Colegiul „Johannes Honterus“ și de la școala gimnazială din Hărman participă în aceste zile la un proiect menit să le susțină dezvoltarea personală și lucrul în echipă, și să îi ajute, în același timp, să aprofundeze cunoștințele de istorie, geografie și biologie. Proiectul educațional „Dunărea și prietenii săi. Râul Olt – apa de lângă noi“, lansat ieri de Soroptimist International – club Brașov are pornește de la conștientizarea apei și a importanței bogăției naturale pe care o reprezintă Dunărea pentru România și pentru țările tranzitate, iar la Brașov, Oltul, ca afluent al acesteia. Tema este însă doar un „motiv“ însă, pentru a-i face pe elevi să lucreze împreună și pentur a le capta atenția spre diferite teme care i-ar putea sprijini pe viitor, în dezvoltarea personală, spune Rodina Măciucă, reprezentanta Soroptimist – club Brașov.
Teste de calitate a apei și poezie despre Olt
Proiectul educațional „Dunărea și prietenii săi. Râul Olt – apa de lângă noi“ este o combinație de activități dedicate Oltului și Dunării, aceste activități fiind propuse, în mare parte, tot de elevi. În cadrul proiectului, elevii, mai mari şi mai mici, au posibilitatea să participe la experimente de testare a calităţii apei, organizate de asociația Schubz, din Râșnov, sau să scrie poezii pe tema Oltului, aceasta din urmă fiind, de altfel, o activitatea pe care ei au propus-o.
„Este un proiect care se referă egală măsură la mediu, dar şi la cultură și istorie. La acest proiect participă copii din ciclul gimnazial şi de liceu. Activităţile, diverse, (…) se referă la râul Olt, un afluent al Dunării, importantă arteră în Europa şi facem această legătură datorită importanţei pe care Dunărea o are pentru ţara noastră şi pentru Europa. Poate este prea puţin pusă în valoare această bogăţi“, a declarat Radu Chivărean, directorul Colegiului Naţional „Johannes Honterus“, una dintre cele două unităţi de învăţământ implicate în proiect.
Un proiect educațional care pune dezvoltă creativitatea copiilor, lucrul în echipă și inventivitatea
Coordonatorul proiectului din partea Soroptimist Internațional Braşov, Rodica Măciucă, a spune că pe lângă lansarea de ieri, și astăzi va fi o activitate care face parte din proiectul educațional. 12 elevi de la Colegiul Naţional „Johannes Honterus“ şi de la Şcoala Gimnazială din localitatea Hărman, vor fi prezenți la Libris și vor discuta despre „Ipostazele apei în literatură – scriitori de ieri şi de azi“, alături de scriitorul Adrian Lesenciuc.
De asemenea, copiii vor participa la o expoziţie de carte de autori români şi germani care zugrăvesc imaginea Oltului. Potrivit Rodicăi Măciucă, activitățile de acest gen au menirea de a dezvolta copiilor capacitatea de a lucra în echipă, inventivitatea, inovativitatea şi, în final, să contribuie la dezvoltarea lor personală.
Fii primul care comentează