Pe Arena Ion Țiriac din Brașov nu se mai poate alerga „la liber”. Conducerea Colegiului Honterus și Primaria Brașov, ping-pong cu alergătorii amatori: „Nu e problema noastră”

Conducerea Colegiului Național Johannes Honterus și Biserica Evnghelică au interzis accesul „la liber” pe Arena Spotive Ion Țiriac, pe care, mulți ani, brașovenii mergeau să alerge. Conducerea unității școlare motivează această decizie prin faptul că baza sportivă, care oricum este privată, a fost vandalizată.  

„Terenul de sport este proprietate privată de 12 ani. Proprietarul terenului, respectiv Biserica Evanghelică, nu este de acord ca acest teren să fie folosit pentru alte activităţi decât cele şcolare. Pista de atletism era deschisă celor care doreau să alerge. Anul acesta s-a spart şcoala. De asemenea, acolo ajungeau şi persoane care nu aveau nici o legătură cu sportul. Tribunele au fost vandalizate, fiind distruse aproximativ 300 de scaune. Ba mai mult, s-au luat bolovani din zidurile de apărare a cetăţii, pentru a se improviza porţi pentru fotbal. În aceste condiţii, am decis să închidem baza”, a explicat directorul Colegiului Național Johannes Honterus, Radu Chivărean.

Acesta susține că asigurarea infrastructurii sportive pentru brașovenii care vor să facă mișcare „nu este problema noastră”. 

Comunitatea este cea care trebuie să asigure infrastructura sportivă. Sunt ONG-uri care ne cer să le dăm voie să desfăşoare activităţi, iar noi facem curăţenie după ei. Sunt şi cluburi sportive care s-au obişnuit să vină la noi pentru a face pregătirea. Ni s-a propus să punem o taxă de acces, dar nu suntem un ONG, să facem acest lucru. Noi le recomandăm braşovenilor să nu mai intre în bază. ”, a mai spus Radu Chivărean.

În acest moment, singurul teren de sport pe care se poate  alerga „la liber” este cel de la Colegiul Naţional Şaguna. De asemenea, brașovenii mai pot alerga  prin parcuri sau pe aleile de sub Tâmpa,  dar pe asfalt,  nu pe zgură, cum o puteau face la Arena Țiriac. 

Ce vești are „comunitatea”

 În ceea ce privește „comunitatea” la care făcea referire directul liceului, veștile nu sunt bune pentru brașovenii care nu fac atletism de performanță.

Mai exact, municipalitatea brașoveană are în plan modernizarea bazei sportive Carpați, care va fi folosită de Liceul cu Program Sportiv, ce funcționează de anul trecut pe strada Zizinului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, pentru acest proiect se realizează acum un studiu de fezabilitate, care va fi gata în luna decembrie, urmând ca în bugetul local pe anul 2020 să fie prevăzute sumele pentru lucrările propriu zise. Noua bază va include o sală de sport, o pistă de atletism omologabilă, cu o lungime de 400 m, un teren de fotbal cu gazon sintetic (suprafaţa de joc urmează să fie realizată de Federaţia Română de Fotbal), tribune cu o capacitate de 500 de locuri şi instalaţie de nocturnă. De asemenea, în zonă ar urma să se amenajeze şi o parcare. 

Pentru oamenii care vor să alerge ca activitate de amatori sau de menținere a sănătății… „nu e problema noastă” spune Sorin Toarcea.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.