Bărbat din Brașov, obligat de instanță să-și lase fiul în vacanță, în străinătate

Un bărbat din Brașov a fost obligat de instanță să își lase fiul în vacanță cu mama lui, în Insulele Canare. Bărbatul, care este divorțat de mama copilului său, refuzase inițial, din cauza pericolului de contaminare cu coronavirus.

Copilul are 6 ani și este în custodia ambilor părinți după divorț, astfel că unul trebuie să își dea acordul notarial când celălalt pleacă din țară cu fiul.

În acest caz, femeia cumpărase biletele pentru o vacanță, însă tatăl copilului nu a vrut să accepte, invocând epidemia de coronavirus. Astfel, mama a depus o cerere în instanță prin care tatăl să fie obligat să își dea acordul ca ea să poată pleca în vacanță cu fiul ei. Magistrații Judecătoriei Brașov au admis cererea femeii și au respins motivația tatălui, considerând că nu există suficiente motive de îngrijorare pentru călătoria în Insulele Canare.

„Instanţa constată că reclamanta a depus la dosar înscrisuri privind achiziţionarea unui pachet turistic pentru un sejur în Insulele Canare (…), dar şi faptul că nu există date suficiente cu privire la faptul că prin călătoria în Spania şi în Italia sănătatea şi integritatea fizică a minorului ar fi puse în pericol din cauza epidemiei de coronavirus, acest risc putând exista şi în România”, se arată în motivarea instanței.

Decizia instanței nu este definitivă, scrie dcnews.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.