Două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, confirmate în România

Două noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate oficial în România, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și o femeie din Timiș. Ambii au călătorit recent în Italia.
 
Femeia din Timișoara este în stare bună, în timp ce bărbatul din Maramureș este internat la terapie intensivă, la Cluj, starea lui fiind mai gravă decât a femeii din Timiș.
 
Toate persoanele cu care cei doi au intrat în contact urmează să fie testate.
 
La Braşov nu există încă nicio suspiciune fermă de infectare. Joi seara, datele DSP arătau că 49 de persoane întoarse din străinătate din zone cu cazuri confirmate de infecţii cu coronavirus erau autoizolate la domiciliu, preventiv. 
 
Secretarul de stat Nelu Tătaru a lansat un nou apel ca regulile minime de igienă să fie păstrate, pentru a preveni răspândirea infecției: spălați-vă des pe mâini, nu vă atingeți fața cu mâinile nespălate, evitați aglometațiile, izolați-vă la domiciliu și sunați la numărul de urgență 112 dacă aveți simptome – febră, tuse – și ați călătorit în zone cu risc (unde se înregistrează cazuri de coronavirus) sau ați interacționat cu persoane care au călătorit în aceste zone.
 
Articol în curs de editare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.