O școală din județul Brașov s-a închis azi din cauza condițiilor meteo

Școala gimnazială din comuna Fundata a suspendat azi cursurile din cauza condițiilor meteo, accesul elevilor spre unitatea de învățământ fiind foarte dificil în condiții de vânt puternic și ninsoare.



De ieri până în această dimineață la ora 8.00, județul Brașov s-a aflat sub cod roșu de viscol, în zonele înalte, iar din această dimineață, acest cod a fost coborât la portocaliu.  Fundata este comuna din România situată la cea mai înaltă altitudine, respectiv 1312 metri, astfel că iarna se resimte mai profund aici. 

Potrivit atenționărilor meteo, cel puțin în prima parte a zilei de azi, vântul sufla cu peste 80 – 90 km/h viscolind, spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţi. Acesta este unul dintre motivele pentru care elevii au fost lăsati acasă azi. De asemenea, circulația pe drumul național la granița cu județul Argeș, în comuna Fundata se desfășoară cu mare greutate, astfel că nici microbuzul care îi aduce pe elevi la școală nu poate circula în siguranță.



Informația a fost confirmată de Ministerul Educației care a anunțat că sunt în aceeași situație și alte școli din Harghita (loc. Bălan și Corbu) și Prahova (Sinaia, Cheia, și sat Schiulești- Izvoarele).

De asemenea, cursurile școlilor din Buzău, Brăila, Călărași și Ialomița sunt suspendate azi integral.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.