Piața Statului ar putea intra în reabilitare, după planurile specialiștilor străini. Planul autorităților locale este să lanseze un concurs internațional de soluții

Specialiștii internaționali vor fi invitați să pregătească un proiect de reabilitare a Centrului istoric al Brașovului, inclusiv a Pieței Sfatului. Anunțul a fost făcut zilele trecute de primarul Brașovului, George Scripcaru, care a precizat că municipalitatea brașoveană va lansa un concurs  de soluții  cu participare internațională, experții urmând să propună cele mai bune soluții de îmbunătățire și modernizare a zonei istorice. 

 „Mă refer, în principal, la zonele pietonale”, a explicat reprezentantul Primăriei Brașov, pe lista municipalității fiind inclusă amenajarea zonei pietonale Piața Sfatului. 

 Și turnurile și bastioanele sunt pe listă 

 Primăria Brașov a anunțat că a preluat de la Consiliul Județean Brașov mai multe turnuri, bastoane și zidurile de apărare ale cetății medievale a Brașovului, iar anul acesta este planificată pregătirea documentațiilor pentru reabilitarea lor. După finalizarea lucrărilor, autoritățile locale au în plan să încheie parteneriate cu ONG-uri pentru administrarea unor turnuri și bastioane. 

Promisiunea primăriei: dispar reclamele stridente 

După ce zona istorică a orașului a început să arate ca „un bazar” din cauza reclamelor care mai de care mai stridente, municipalitatea brașoveană a reamintit că va începe o campanie de „igienizare” a fațadelor. 

 „Pe străzi precum Republicii, Castelului sau Mureșenilor avem în plan să-i determinăm pe proprietari sau comercianților să curețe fațadele. Fațadele trebuie să arate altfel în ceea ce privește firmele, cablurile, consolele sau tot felul de obiecte”, a declarat primarul Brașovului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.