Transportul metropolitan ajunge în Vama Buzăului, de luni

Începând de luni, 10 februarie 2020, societatea de transport RATBV va opera un nou traseu în zona metropolitană: Brașov – Vama Buzăului. Acest nou traseu va purta indicativul 540, iar o deplasare între capetele de linie Triaj (Brașov) și Vama de Sus (Vama Buzăului) va dura aproximativ 55 de minute. Aceeași durată va avea semicursa și pe sens invers.Traseul liniei 540, în lungime de 85,8 de km tur-retur, pornește din capătul de linie ”Triaj” Brașov (peronul nr. 7), atinge stația ”RATBV” de pe Strada Hărmanului, iar după întoarcerea în sensul giratoriu de lângă această stație va ieși din oraș spre DN 10, circulând fără oprire până la intrarea în comuna Vama Buzăului. Pe raza localității Vama Buzăului au fost amenajate 10 perechi de stații, pe ambele sensuri de deplasare, cu următoarele denumiri: Acriș Intrare (Ieșire), Acriș, Rezervația de Zimbri, La Făbricuță, Gura Buzăielului, Complex Cultural, Primărie Vama Buzăului, La Vlad, Pensiunea Alina, Vama de Sus. De la ieșirea din comună, autobuzele RATBV vor circula fără oprire până în terminalul ”Triaj” din Brașov.În zilele lucrătoare, plecările în curse din cele două capete de linie vor fi la următoarele ore:

Triaj: 4.00; 7.50; 13.00; 16.20; 20.00;
Vama de Sus: 05.20, 9.10; 14.20; 17.40; 21.20;
iar în zilele de sâmbătă și duminică la orele:
Triaj: 4.10; 8.00; 20.00;
Vama de Sus: 5.30; 9.20; 21.20.

Prețul unei călătorii între Brașov și Vama Buzăului va fi de 9 lei, iar cel al unui abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii este de 306 lei. Plata călătoriilor se poate face cu bilete de hârtie, cu carduri de transport sau prin intermediul telefonului mobil, cu aplicația 24pay.

Achiziționarea și încărcarea cardurilor de transport se poate face la centrele de vânzare, iar ulterior încărcarea se poate realiza de la automatele de vânzare RATBV. Biletele de hârtie pentru traseul 540 se pot procura de la centrele de vânzare, conducătorii auto de pe linia 540 și de la agenții economici din Vama Buzăului, colaboratori ai RATBV. Toate informațiile necesare referitoare la traseu, orare și planul tarifar pot fi consultate de mâine pe site-ul www.ratbv.ro.

Potrivit primarului comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chrilaș, de la bugetul local va fi asigurată o subvenție lunară estimată la 108.000 lei, pentru a acoperi diferența dintre tariful per kilometru și prețul călătoriei plătite de cei care vor merge pe linia 540. La ora actuală, RATBV S.A. asigură transport public de persoane și pe alte șapte trasee din zona metroplitană Brașov:

110: Brașov (Bartolomeu) – Cristian
120: Brașov (Bartolomeu) – Cristian – Râșnov
210: Brașov (Bartolomeu) – Ghimbav
220: Brașov (Bartolomeu) – Codlea
310: Brașov (Bartolomeu) – Feldioara – Rotbav
420: Brașov (Rulmentul) – Sânpetru – Bod
520: Brașov (Triaj) – Prejmer.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.