Unul dintre consilierii primarului Scripcaru candidează la Primăria Zărnești din partea PNL

Ionuț Banciu, proaspăt consilier pe probleme de mediu al primarului George Scripcaru va candida la primăria orașului Zărnești din partea PNL, a anunțat președintele liberalilor, Adrian Veștea. Absolvent de Silvicultură, Ionuț Banciu (40 de ani) nu a mai lucratîn administrație publică și nici nu a mai făcut politică până acum. El lucrează, în schimb, din 2003 în domeniul pădurilor, fiind 11 ani a fost angajat al Regiei Pădurilor Piatra Craiului, iar doi ani, manager al unui ocol silvic privat din Prahova, înființat de o companie care a investit în România, după cum a declarat. Propunerea PNL pentru primăria Zărnești, Ionuț Banciu, a fost, de asemenea, consilier al secretarului de stat în Ministerul Mediului, Erika Stanciu, în Guvernul Cioloș, și ulterior a fost implicat într-un amplu proiect al WWF. Banciu spune că a ales PNL „inspirat“ fiind de ceea ce președintele partidului a făcut la Râșnov. De altfel, el spune că ceva asemănător vrea să facă și pentru Zărnești.

„Chiar dacă Zărneştiul are obiective turistice importante, cum este Piatra Craiului sau Rezervaţia de urşi, serviciile turistice din Zărneşti sunt destul de slab dezvoltate. Cred că un lucru important ar fi ca în oraş să existe un centru de pregătire a tinerilor, care să le permită tinerilor să îşi dezvolte abilităţile profesionale în activităţile turistice, dar şi unul pentru dezvoltarea abilităţilor din domeniul digital. Aceste forme de perfecţionare ar trebui să fie complementare sistemului educaţional”, a declarat Banciu.

De altfel, el a precizat că nu mai crede că la Zărneşti mai este posibil ca industria să mai fie „ce a fost odată”, motiv pentru care comunitatea locală va trebui să identifice alte nişe de dezvoltare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.