90 de persoane în carantină, la Brașov și peste 2.600 de cetățeni autoizolați la domiciliu. Un brașovean a fost amendat cu 5000 de lei și plasat în „carantină forțată“

91 de persoane se află în carantină în centre amenajate în județul Brașov, iar 2.645 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, conform datelor oferite de Instituția Prefectului. 

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală fac în continuare controale și verificări, atât în patrule mixte, cât și separat, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, precum misiuni de asigurare a pazei locațiilor de carantinare. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au făcut  1.543 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, iar pentru nerespectarea acestor condiții s-a aplicat și o amendă, în valoare de 5.000 de lei, persoana respectivă fiind plasată în carantină instituționalizată.

La nivel național, în carantină instrituționalizată se află 7.801 persoane. 755 dintre ele au fost introduse forțat, de la intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr. 2, după ce autorițile au constatat că nu respectă condițiile autoizolării la domiciliu. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Astfel, până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.