Declarația pe proprie răspundere privind deplasarea, pentru unii mumă, pentru alții ciumă! „Navetiștii” din jurul Gării umblă în continuare nestingheriții și nederanjați de nimeni

În vreme ce locuitorii Braşovului ies din casă, indiferent de motiv, doar cu declaraţie pe proprie răspundere, iar cumpărăturile şi le pot face doar în zona de domiciliu, ca să nu riște vreo amenda umflată temeinic conform ordonanței militare, se pare că „naveştii” de Apața, Măieruș sau Budila nu au nici o restricţie.

În Zona Gării, sâmbătă seara, un grup de trei oameni cu bagaje adunate de prin gunoaie, aşteptau să se facă ora de plecare spre casă. Cel mai probabil pentru ca mâine, să se întoarcă în Braşov, mai alea că pe urmele lor nu o iau prea mult echilajele mixte.

Angajaţii magazinelor aflate în zona Gării se plâng de mai multe zile, de când cu Ordonanța militară, că în ciuda restricţiilor impuse de guvern, în fiecare zi în magazine ajung grupuri de astfel de oameni, „naveștii”, care nu respectă niciuna din normele de protecţie a populaţiei pe care alți cetăteni sunt obligați sa le respecte.

Din spusele celor din zonă, mai mult ca sigur aceștia nu sunt locuitori ai cartierului. Doar că de ei nu se apropie nimeni… Autoritățile par a se feri chiar și ele să li se adreseze, darăminte să mai întrebe de adeverința de serviciu sau declarația pe proprie răspundere privind scopul și durata deplasării…

Și atunci ajungem să ne mirăm de extinderea rapidă a epidemiei, când unele autorități desemnate să asigure siguranța unor zone par că fac ele însele blat în lupta cu coronavirusul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.