Noi măsuri împotriva coronavirus: se închid mall-urile și cabinetele stomatologice

Prin ordonanță militară, Guvernul României a decis să suspende temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară și în magazinele din mall-uri.  De asemenea, slujbele din biserici se vor ține fără public, urmând să fie transmise online sau prin diferitele mijloace media. 

În cazul cabinetelor de medicină dentară, măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României. Excepție vor face doar intervențiile de urgență. 

De asemenea, de mîine, de la ora 22.00, ordonanța militară „suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. Prin centru comercial se înțelege «structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate», astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare“, se arată în ordonanță.

„Fac excepție, magazilene pentru vânzărea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie”, a explicat minuistrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precizând că despre închiderea mall-urilor.

Altfel spus, de mâine, ora 22.00 se închid mall-urile și grupurile de magazine care funcționează sub același acoperiș, cu excepția hipermarket-urilor și a farmaciilor umane și veterinare.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.