Primăria Brașov a contractat 5 proiecte europene, în valoare de peste 104,4 milioane lei. Patru dintre ele sunt pentru mobilitate urbană, iar unul pentru o grădiniță nouă

Primăria municipiului Brașov a semnat azi cinci contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare de 104,408 milioane lei, pentrubpatru proiecte se mobilitate urbană și pentru construirea unei grădiniței noi.

Cel mai mare proiect, din punct de vedere al investitiei este cel al amenajării amplasamentului de tip park&ride de la Bartolomeu, care inseamnă o construcție cu două etaje în subteran, parter și un etaj în suprateran, estimată la 54,667 milioane lei, din care 54,117 milioane lei vor veni din fonduri europene nerambursabile. Aici vor fi amenajate 700 de locuri de parcare unde cei care călătoresc zilnic în zona metropolitană pot lăsa mașina pentru a continua apoi cu transportul în comun.

De asemenea, fost semnat si proiectul pentru sistemul centralizat de monitorizare și control al traficului în municipiul Brașov, în valoare de 32,159 milioane lei (31,973 milioane lei fonduri europene prin POR). Sistemul înseamnă, printre altele, o rețea de 140 de camere video și 249 de senzori se trafic, plus alte componente de securitate în trafic, montate în intersecții.

Al treilea proiect de mobilitate urbană, în valoare de 8,137 milioane lei (7,127 milioane de lei din POR) a fost semnat spre finanțare, pentru realizarea infrastructurii integrate pentru trafic pietonal și ciclism – faza I, iar al patrulea, în valoare de 3,388 milioane lei, are în vedere faza a II-a a aceluiași proiect.

Pentru Gradinița nouă din Coresi-Tractorul, valoarea totală a proiectului este de 7,888 milioane de lei din care 7,801 milioane lei fonduri europene nerambursabile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.