Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a externat azi primul pacient care a trecut de CoVID-19

Prefectul Cătălin Văsii a anunțat că azi, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a externat primul pacient care fusese testat pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în funcție de 44 de ani, după cum a precizat prefectul.  Numărul celor care sunt testați pozitiv și sunt înternați fie la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul de Pneumoftiziologie, cele două unități medicale care preiau exclusiv pacienți cu CoVID, rămâne în continuare o informație pe care autoritățile o țin „sub lacăt“. 

„O a doua veste bună este faptul că azi la Brașov au sosit încă 700 de teste cu fonduri de la Ministerul Sănătății și 1000 de teste ca donații de la două fundații, cărora le mulțumim pe această cale. Laboratorul de biologie moleculară de la Spitalul de Infecțioase este perfect funcțional și funcționează în două schimburi pentru procesarea probelor recoltate“, a declarat prefectul Cătălin Văsii. 

UPDATE: Potrivit bizbrasov.ro, pacientul externat este bărbatul întors din Statele Unite, care fără știința sa, și-a infectat soția și contabila, care ulterior au dat mai departe virusul. 

Pacientul contactase boala la începutul lunii martie, la un concurs internațional de dans sportiv de la Piatra Neamț, locul din care au plecat infectate mai multe persoane, inclusiv un asistent de la Spitalul Județean Constanța și Vasile Ouatu, omul de afaceri din Piatra Neamț, care ulterior a și decedat, pe fondul altor afecțiuni preexistente. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.