Țara arde, PNL se joacă de-a Guvernul! Florin Cîțu și-a depus mandatul cu 10 minute înainte de votul de investitură

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat. Anunțul vine cu mai puțin de 10 minute înaintea ședinței parlamentului pentru votul de învestitură, scrie HotNews.ro. 

Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma noul Guvern, după ce Guvernul Orban a fost înlăturat, prin moțiune de cenzură. Cîțu a venit cu exact aceiași miniștri ca cei din Guvernul Orban, iar azi, la ora 16.00, propunerile sale ar fi urmat să ajungă în Parlament pentru votul final. 

Președintele Klaus Iohannis a luat act de decizia lui Cîțu.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.
Mutarea liberalilor vine în contextul în care Curtea Constituțională a blocat scenariul anticipatelor, declarând neconstituțională ordonanța în acest sens. Mai mult, șansele ca Guvernul Cîțu să fie învestit erau foarte mari, toate partidele, cu excepția PSD, anunțând că îl vor vota. Astfel, PNL se afla în situația de a avea un premier care fusese desemnat pentru a fi respins, în logica planului pentru anticipate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.