VIDEO. 19 întrebări pentru Adrian Veștea și pentru managerul Spitaului de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru, în contextul pandemiei. Câte își primesc răspunsul

Contextul pandemic în care ne aflăm i-a făcut pe reprezentații administrației județene și ai administrației locale să își adapteze metodele de comunicare cu presa și cu publicul, în general. Am ajuns astfel la videoconferințe pe teme de sănătate, cu managerii spitalelor din linia întâi, în care aceștia își transmit mesajul pe postări video, prin rețelele de social-media.  Jurnaliști pot transmite întrebări, cu mai multe ore înainte de începerea videoconfrinței, prin e-mail. Aceste întrebări sunt fi tipărite și transmise celor doi participanți la videoconferință. 

Azi, este rândul dr. Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, care va explica în direct ce măsuri a luat sau va lua, pentru a pregăti unitatea medicală pentru următoarea perioadă. 
De la ora 13.00, cei doi vor fi în direct pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Brașov, într-o videoconferință. 

BrasovMetropolitan a transmis câteva întrebări al căror răspuns este așteptat de brașoveni: 

Pentru dr. Dan Moraru: 
1. Câte paturi are Spitalul de Pneumoftiziologie și câte vor fi puse la dispoziția cazurilor de infecție cu coonavirus?

2. A început trasferul pacienților de la Pneumo, către Unitatea de la Sânpetru? (așa cum s-a hotărât prin HCJ, ieri)? Câți pacienți de la Pneumo vor fi externați în perioada următoare și ce patologii au ei, și câți vor fi transferați la Sânpetru?

3. În ce stadiu se află amenajarea compartimetului/paturilor de ATI de la Spitalul de Pneumo, câte paturi vor fi, ce echipament va avea, de unde va fi adus/ achiziționat echipamentul în regim de urgență? Cât va dura până când Spitalul de Pneumo va avea un comparttiment ATI complet funcțional și pregătit să preia pacienți? 

4. Câți angajați sunt acum la Spitalul de Pneumo – doctori, asistente, infirmiere și în ce regim se lucrează? (ture, gărzi);
5. Există informații conform cărora personalul nu ar fi complet dotat cu materiale de protecție; Există echipamente suficiente de protecție și dezinfectanți? (Așteptăm un răspuns ferm, cu cifre și stocuri). 
 
6. Ce ne puteți spune despre cazul pacientei de la Infecțioase, adusă la Pneumo pentru investigații, care a fost ulterior testată pozitiv la infecția cu coronavirus? Ea ar fi intrat în contact cu mai mulți angajați ai Spitalului de Pneumo, în timpul investigațiilor.  Despre ce personal este vorba, câți medici, asistente, infirmiere? Aveau echipamente de protecție la momentul respectiv? Au fost/ vor fi testați?  Cerem o prezentare detaliată a acestei situații!
 
Pentru Adrian Veștea:
7. În ce stadiu se află procedurile de achiziție a echipamentelor/ materialelor pentru spitale? Câte din testele comandate de la Infecțioase au sosit și câte urmează să vină? Așteptăm un răspuns cu un orizont clar de așteptare!
8. Câte teste mai există AZI la Spitalul de Boli Infecțioase?
9. Sunt cazuri de cadre medicale de la Brașov, infectate cu CoVID-19? Câte teste li s-au făcut angajaților din spitale până acum? 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.