Când se vor redeschide mall-urile și se vor relua competițiile sportive? Ministrul Sănătăţii estimează un termen de 2-3 luni după relaxarea restricțiilor: „E o dinamică și trebuie evaluată”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, că posibilele relaxări ale măsurilor luate în timpul pandemiei nu vor duce la reluarea spectacolelor, a activităților sportive sau la redeschiderea mall-urilor. În funcție de dinamică, aceste redeschideri se vor produce în următoarele 2 – 3 luni.

Nelu Tătaru a declarat la Digi TV, în privința măsurilor de relaxare că acestea nu prevăd redeschiderea mall-urilor sau reluarea activităților sportive. 
„La reluare (a competițiilor sportive, spectacole, mall-uri – n.r.), nu. La reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți”, a spus ministrul Sănătății, citat de Mediafax. 

Întrebat când vor putea fi luate în calcul aceste relaxări ale măsurilor, Tătaru a spus că este posibil în următoarele 2 – 3 luni. „Ne gândim după următoarele 2 – 3 luni ca și evoluție. Este o dinamică și trebuie evaluată. Fiecare moment al acestei evaluări ne va da și restricția sau ridicarea restricției”, a mai spus Tătaru.De asemenea, întrebat despre redeschiderea granițelor după relaxarea restricțiilor, ministrul Sănătății a precizat că acestea vor fi dispuse în context larg, în funcție de evoluția cazurilor din țara noastră, dar și din țările vecine. 

„Dacă facem aceste lucruri bine controlat putem redeschide aceste granițe. Vom face și noi ce fac vecinii noștri în contextul în care pandemia, după cum vedem, începe să meargă încet pe o pantă descendentă. Noi ne adaptăm la evoluția țării noastre și fiecare măsură va fi luată progresiv. Suntem într-o pandemie care mai lasă un an – doi epidemii. Suntem într-un moment în care încercăm să aplatizăm o curbă a infectărilor, să evaluăm starea populației după această curbă și să pregătim anumite sezoane poate de o amploare mult mai mică decât aceasta, dar să ne pregătim pentru a proteja o țară, inclusiv prin limitarea accesului”, a mai spus Tătaru.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.