Focare de CoVID-19, în rândul cadrelor medicale din Brașov. Ministrul Sănătății: ”Există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă seara, la un post de televiziune, că există două focare de coronavirus ce afectează personalul medical din Constanţa şi Braşov şi există posibilitatea ca acestea să se extindă şi la populaţie.

”În măsura evoluţiei accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. (…) Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne aşteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere şi la populaţie”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, ”căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone” şi se impun noi măsuri.

Reamintim că, în informarea oficială transmisă zilnic de Grupul de Comunicarea Strategică, județul Brașov figurează, în prezent, cu zero cadre medicale infectate cu CoVID-19. La nivel local însă,  deja este confirmată situația de la substația de Ambulanță Codlea, unde cinci cadre medicale au fost testate pozitiv până vineri. De asemenea, vineri a apărut în spațiul public, o situație de la secția externă Zărnești a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, unde un pacient a fost confirmat cu CoVID-19, iar cadrele medicale care i-au luat probe nu ar fi protejate suficient. 

Deocamdată Ministerul Sănătății și nici autoritățile locale nu au comunicat la ce unitate medicală fac referire atunci când vorbesc despre un focar de infecție în rândul cadrelor medicale, în județul Brașov.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.