FOTO. Creşa din cartierul Astra prinde contur. Costel Mihai: “Stadiul tehnic şi ritmul de lucru ne dau încredere că la finalul anului noua creşă va fi gata”

Creşa din Steagu va fi gata până la sfârşitul anului, susţn reprezentanţii Municipalităţii. Viceprimarul Costel Mihai, care a făcut o vizită pe şantierul de pe strada Apollo spune că lucrările se desfăşoară conform graficului, iar ritmul de lucru este unul foarte bun, chiar şi în această perioadă, ceea ce dă încredere că proiectul poate fi finalizat înainte de termen, aşa cum constructorul a mai declarat anterior. 

“În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu reprezentantul constructorului putem spune că la finalul anului vom avea o nouă unitate socio-educaţională destinată copiilor de vârstă preşcolară. În urma vizitei din şantier am constatat că stadiul tehnic al proiectului este în grafic, iar ritmul de lucru este unul bun,  ceea ce ne dă încredere că termenul oficial de finalizare va fi scurtat. În luna decembrie, pe acest şantier era doar o groapă, iar acum avem o clădire care se înalţă continuu, cu structură de rezistenţă şi cu finisaje la demisol şi parterul a două tronsoane  Trebuie să ne gândim că după ce vom depăşi acest moment al pandemiei, vom avea nevoie în continuare să asigurăm locuri în creşe, iar această unitate va aduce un plus într-un domeniu în care municipiul Braşov este deocamdată deficitar”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Conform prezentării făcute de Constructor lucrările sunt în grafic, două din cele trei tronsoane ale clădirii (T2 şi T3) fiind finalizate integral, la nivel de structură de rezistenţă. Din prezentarea făcută de constructor, pentru tronsoanele 2 şi 3 ale clădirii s-au început deja şi finisajele, la demisol şi parter lucrările de arhitectură fiind efectuate în proporţie de 90%. De asemenea la demisol s-au realizat şi tencuielile pe pereţi şi tavane, termosistemul şi şapa de pe terasa nercirculabilă, formând astfel stratul suport pentru hidroizolaltia ce va închide învelitoarea acestor tronsoane. Tot la demisolul şi parterul celor două tronsoane s-au montat tâmplăria şi urmează instalarea părţii vitrale. De mâine, lucrările din T2 şi T3 se vor extinde şi la etaj, cu partea de zidărie.

Tronsonul 1 al clădirii se află în stadiul de realizare a structurii de rezistenţă, care este ridicată în proporţie de 30%, urmând să fie gata la începutul lunii iunie, conform graficului realizat de constructor.

Investiţie de 10,2 milioane lei în creşa nouă din Astra

Lucrările de construcţie ale creşei de pe strada Apolo sunt realizate de AEON Building SRL, în baza unui constract de 10,2 milioane de lei. 7,4 milioane de lei din această sumă sunt bani asiguraţi de la bugetul local, iar restul repreintă o cofinanţare atrasă de Primăria Braşov din fonduri europene.

Execuţia lucrărilor a început în august 2019, când terenul a fost predat constructorului. Clădirea creşei este construită pe un teren de 5.535 mp, având amprentă la sol de 2.734 mp. 

 Clădirea se ridică în regim tehnic cu subsol, parter şi un etaj. În cadrul proiectului va fi construită o clădire nouă, care va avea la subsol o bucătărie, cu magaziile specifice, pe categorii de alimente, biberonerie (numită şi „bucătărie de lapte“, adică o încăpere specială pentru pregătirea hranei bebeluşilor – n.m.), spălătorie, uscătorie, călătorie, magazie de întreţinere, grupuri sanitare, duşuri şi vestiare pentru personal, spaţii de depozitare şi cameră tehnică. La parter vor fi camere pentru desfăşurarea activităţilor specifice diferitelor grupe de vârste, dormitoare, grupuri sanitare, spaţiu pentru depozitare material didactic, sală pentru activităţi senzoriale, cabinet medical, izolator, vestiare, oficii, spaţii de depozitare, acces primire şi biroul şefului de creşă.  

La etaj vor fi birouri, secretariatul, casieria, grupuri sanitare, vestiare, un atelier de întreţinere, magazie de scule, croitorie, sală pentru formarea profesională şi protecţia muncii, sală de şedinţe, un depozit material didactic, sală pentru întîlnirea cu părinţii şi arhiva.  

Etajul va avea o suprafaţă utilă de 953,41 metri pătraţi. Activităţile de la etaj sunt neeligibile, astfel că şi cheltuielile rezultînd din realizarea lor vor fi acoperite de la bugetul local

1 Trackback / Pingback

  1. 23 Aprilie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.