Încă doi brașoveni au pierdut bătălia cu noul coronavirus. Ambii au fost contacți cu persoane infectate, în secția Chirurgie II a Spitalului Județean Brașov

Autoritățile sanitare au mai raportat vineri, 10 aprilie, încă două decese le unor persoane din județul Brașov testate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că în numai trei zile, bilanțul deceselor a ajuns la 4. 

Primul deces anunțat vineri este un bărbat, 65 de ani, care a fost internat în 1 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Brașov, secție Chirurgie II, pentru gangrena umeda diabetic. El a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Testul i-a fost făcut în 8 aprilie și a fost confirmat în 9 aprilie.  Decesul a fst înregistrat în 10 aprilie. Pacientul suferea și de diabet zaharat tip II, angiopatie periferică, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemica, IMA vechi.

A doua victimă anunțată vineri este un bărbat, 72 de ani, care a fost internat în Spitalul Clinic Județean Brașov, secție Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, insuficiență hepato-renala cronica, Insuficiență arterio-venoasă cronică. A fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. Probele i-au fost recoltate în 8 aprilie, rezultatele pozitive au venit în 10 aprilie, iar în 10 aprilie a fost înregistrat decesul. Conform comunicatului Grupului de Comunicare Strategică, vârstnicul suferea și de insuficiență hepato-renala cronica, DZ tip II.

Reamintim că în 10 aprilie, Secțiile Chirurgie II și Chirurgie III al Spitalului Clinic Județean de Urgență au fost închise după ce aici a fost internat zilele trecute un pacient care ulterior unei operații a decedat, în data de 8 aprilie, iar testul a arătat că el avea CoVID-19. Este vorba despre pacientul de 81 de ani, tot cu diabet, şi tot cu o gangrenă, a cărui stare s-a agravat după ofertaţie, iar pe 7 aprilie a fost mutat la ATI. Până atunci însă, el a fost în secţie, luând contact cu alţi pacienţi.  

În acest moment, numărul deceselor unor pacienţi cu coronavirul în România a ajuns la 270. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.