Județul Brașov a ajuns la 46 de cadre medicale infectate cu COVID-19. Ministrul Sănătății la Brașov: „Am discutat și cu personalul medical, care a recăpătat acea încredere”

Ministrul Sănătății, Nicolae Tăraru, a făcut sâmbătă dimineața o vizită neanunțată la Spitalul Clinic de Urgență Brașov, pentru a vedea care mai este situația la această unitate medicală, pentru a discuta cu autoritățile brașovene și pentru a vedea cum este gestionată epidemia de coronavirus în județul nostru. Cel puțin din declarațiile ministrului, situația este „sub control”, chiar dacă Brașovul este pe locul al 8-lea la nivel național în ceea ce privește cazurile COVID-19, iar numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a crescut de la 27 (în 18 aprilie) la 46 (cifră anunțată de ministru). 

„Am venit într-o vizită de evaluare la fața locului, pentru a vedea care este situația, pentru a vedea dacă personalul medical are echipament de protecție, care este adresabilitatea. Brașovul este al 8-lea județ în ceea ce privește număru total de cazuri – 386. Sunt și 14 decese și 46 de cadre medicale infectate (…) Avem în acest moment și o discuție cu factorii de decizie, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Brașov, tocmai pentru a menține acea relație pe care o au cu spitalul județean și cu celelalte spitale din județ. Am discutat și despre viitoarele investiții. Am discutat și cu personalul medical, care a recăpătat acea încredere. Au în acest moment tot sprijinul de la Consiliul Județean. Au în acest moment tot sprijinul de la Primăria Municipiului Brașov. Sper ca în perioada următoare, chiar dacă mai avem puțin de urcat să trecem cu bine și să ajungem la capătul acestui exod pandemic”, a declarat Nelu Tătaru. 

Nelu Tătaru despre noi paturi ATI: „Ține efectiv de managementul local

Despre posibilitatea suplimentării numărului de paturi ATI de la Spitalul Județean Brașov a declarat că „se mai pot face. Ține efectiv de managementu local. Noi ca structură putem accepta o propunere care să vină de la Brașov. Se discută și de un nou spital județean, care să se facă în următoarea perioadă (nu se știe dacă făcea referire la spitalul regional sau la unitatea modulară – n.n.). Suntem la început. Voi reveni la Brașov după ce trecem de acest exod pandemic”. 

În județul Brașov sunt 15 paturi ATI pentru tratarea pacienților COVID-19, toate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Acestea s-au dovedit insuficiente zilele trecute, când conducerea spitalului a decis transferul a trei pacienți la Ploiești, dar numai doi dintre ei au ajuns la unitatea respectivă, cel de-al treilea decedând pe drum. 

După vizita de la Brașov, ministrul a mers la Sfântu Gheorghe și la alte spitale din zonă. 

 

1 Comentariu

  1. A trecut o luna de la ultimul recensamant al cadrelor medicale infectate. Care mai este situatia?! Pe nimeni nu mai interesează dar la multumim la televizor. Spitalul Judetean Brasov intra in incapacitate de functionare datorita numarului mare de infectati din cadrul personalului medical. Dar nu se mai spune nimic, important este ca ne-am relaxat. Poate ar trebui sa mai verficam si daca mai are cine sa ne ingrijeasca la spital, ca virusul isi face de cap mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.