Sălbăticiunile au început să facă ravagii în Țara Făgărașului. Urșii nu ratează stupii unui fermier, iar trei lupi s-au „abonat” la un saivan de oi

Odată cu venirea primăverii, urșii au început să „migreze” din zonele de hibernare în locurile mai joase, unde șansele să găsească hrană sunt mai mari. Astfel, în satul Copăcel a avut loc primul atac al unui urs, animalul devastând stupii unui localnic, relatează Făgărașul Tău. De altfel, localnicul  avut aceeași problemă și anul trecut. Astfel de atacuri nu reprezintă o surpriză, șeful AVPS Făgăraș, Sorin Șuler, declarând că în această perioadă urșii coboară la deal, iar în drumul lor profită de orice sursă de hrană. Lucrurile se mai „liniștesc” după ce încep se dezvolte culturile agricole. Conform aceleiași surse, în zoa Făgăraș ar fi în jur de 251 de urși, iar AVPS va solicita anul acesta acordul pentru recoltarea sau recoltarea a 27 de urși. În paralel, în zonă, urșii sunt alungați cu ajutorul unui „tun”.  

Trei lupi fac ravagii între Săsciori și Recea 

Nici lupii nu sunt prea „discreți”, ei atacând în noaptea de sâmbătă spre duminică un saivan de oi dintre localitățile Săsciori și Recea. 

 „Au mai fost probleme între Săsciori și Recea. Lupii au omorât  10 oi. Am trimis paznicul acolo și după cum am văzut semnele pe cadavre, au fost lupi. Noi știm, din evaluarea pe care o facem, că sunt trei lupi  care umblă prin acea zonă, coboară de la munte. Acestea sunt primele probleme pe care le-am avut: cea de la Copăcel și cea de la Săsciori“, a mai spus Sorin Șuler.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.