Spitalul de Psihiatrie și Neurologie va avea secție de ATI, cu 11 paturi. Unitatea va fi suport pentru Spitalul Județean pentru tratarea formelor severe de COVID-19

În cel mult două săptămâni, Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov va avea o secțe de ATI care va intra în linia întâi petnru tratarea cazurilor de infecâie cu CoVID-19. 

Managerul unității medicale, dr. Nicușor Bîgiu, spune că a comandat încă din luna martie 11 ventilatoare, cu sumele asigurate de Consiiul Județean Brașov, iar acestea vor sosi în maxim două săptămâni. Acestea vor completa echipamentele care deja au fost furnizate, respectiv inejctomate și infuzomate strict necesare într-o astfel de secție. 

„Ne-au fost livrate deja 11 infuzomate și 44 de injectomate, precum și un videolaringoscop. Ne-a fost furnizat de asemenea, și un aparat de dozat gaze sangvine, care măsoară concentrația de oxigen din sânge. În ceea ce privește ventilatoarele, acum punem la punct ultimele detalii cu furnizorul”, a explicat dr. Nicușor Bîgiu.

Pentru a pune în funcțiune noua structură ATI a spitalului va fi nevoie de un aviz din partea Direcției de Sănătate Publică, pentru care au fost lansate deja demersurile, dar și de o aprobare pentru noua schemă de personal. VA fi nevoie, de asemenea, de medicație și de consumabile specifice. O parte din ele există deja, iar pentru altele s-au făcut deja comenzi, a mai spus dr. Bîgiu. „Vrem ca imediat ce instalăm acele ventilatoare secția ATI să devină funcțională”

În prezent, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie beneficiază de două ventilatoare primite în comodat de la Spitalul Clinic de Copii Brașov și unul de la Spitalul Sf. Constantin, cu care face față solicitărilor pe care le are. 

Secția de  Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie va dispune de 11 paturi. În momentul în care va fi funcțională, aceasta va deveni suport pentru Secția de Terapie Intensivă destinată pacienților COVID-19, existentă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.