Atenție la noul coronavirus! Avertismentul fostului medic al echipei naționale de fotbal a României: „La fotbal există un risc foarte mare”

Fostul medic al echipei naționale de fotbal a României, Pompiliu Popescu, a avertizat că în cazul în cazul în care aceștia se infectează cu COVID-19 pot apărea probleme destul de grave. „La fotbal există un risc mare. În cazul persoanelor care depun un efort intens și care au o masă musculară mai mare pot interveni și alte probleme în cazul în care se infectează cu noul coronavirus”,  explicat medicul pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club. Mai exact, medicul susține că în cazul vârstnicilor, poate apărea edemul pulmonar în cazul infectării cu COVID-19. În schimb, sportivii, care depun un efort fizic intens, se poate ajunge chiar la stop cardiac, consideră medicul. 

„Moartea subită este una dintre problemele majore ale fotbalului”, a mai spus Popescu. 

Totodată, Pompiliu Popescu spune că în timpul unui meci, dacă se întâmplă ca un fotbalist este purtător al noului coronavirus, infecția se poate produce foarte ușor. Practic el contrazice studiile unor specialiști din Danemarca. Aceștia consideră că pentru lua virusul, o persoană trebuie să stea în jur de 15 minute lângă o persoană infectate, iar în timpul unei partide, jucătorii nu stau mai mult de un minut și jumătate lângă alții. 

Pe de altă  parte, în cazul în care echipele de fotbal decid să înceapă pregătirile, el spune că nu este neapărat obligatorie testarea, mai ales că aceste investigații sunt și costisitoare și oferă rezultatele pentru un anumit moment. 

În unele state europene, ligile profesioniste de fotbal și federațiile de fotbal au decis reluarea competițiilor în cursul lunii mai, meciurile urmând a se disputa fără spectatori. De altfel, și în România, unele echipe de fotbal au început pregătirile, cum este cazul FCSB sau U Craiova, chiar dacă în „regim de COVID – 19”, cu respectarea normelor de distanțare socială. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.