Dr. Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov: „România poate ajunge la 20.000 de teste COVID-19 pe zi”

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, a afirmat vineri seara în   „Jurnalul de criză”  al senatorului USR Allen Coliban, că România va putea ajunge într-un timp relativ scurt, la 20.000 de teste COVID-19 pe zi prin metoda Real Time PCR.

„Conform unor date pe care le-am obținut de la Ministerul Sănătății, în prezent, în România se pot realiza aproximativ 16.000 de teste pe zi. Este mai mult decât bine. Această capacitate poate să crească în perioada următoare, pentru că mai sunt echipamente și centre în evaluare. Nu în foarte mult timp, sunt șanse să ajungem la 20.000 de teste pe zi”, a declarat dr. Moldovan. 

Medicul brașovean a afirmat că în momentul în care coronavirusul a început să se extindă și în România, în țara noastră existau două centre, în care, în condiții optime, se puteau prelucra 600 de teste pe zi. 

De la începutul pandemiri până acum, în România au fost prelucrate 190.540 de teste.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.