Ministrul Sănătății: Dacă totul merge bine, de la 15 iunie vom avea plajele deschis. Este o vară de încercare

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară, că măsurile de relaxare se fac progresiv, iar dacă totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele și plajele. Tătaru a atras atenția că totul depinde de modul în care se comportă oamenii și respectă regulile.

„Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuție și pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele(…) Însă dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Tătaru susține că efectele celor trei zile de relaxare după încheierea stării de urgenţă se vor vedea începând de joi.

„Am avut două-trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate sau a încercat să forţeze o libertate. Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe. (…) Sper ca bucuria pe care am avut-o să fi fost prudentă, am văzut şi unele locuri în care nu a fost atât de prudentă – şi de joi încolo să avem o creştere a numărului de cazuri, dar mică. (…) Sper ca efectele pe care o să le vedem zilele următoare să nu fie aşa de mari”, a explicat minisrrul Sănătății.

Acesta susține că orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor. De asemenea acesta a precizat că totul depinde de comportamentul populației, care trebuie să poarte masca și să păstreze distanța.

„Dacă rămânem cu ceva, eu cred că vom avea teraseele deschise, de la 15 iunie plajele… Este o vară de încercare”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Reamintim că în urma unor discuții cu ptemierul Orban, reprezentanți din industria turismului au anunțat că după 1 iunie se pot deschide terasele, iar dupa 15 iunie ar putea începe sezonul estival. 

„Trebuie să spun că prim-ministrul are o atitudine prietenoasă faţă de turism şi sper să şi poată concretiza ceea ce îşi propune. Avem o sumă de 13 lucruri foarte importante care s-au discutat acolo şi sper să se şi întâmple. Restaurantele, pe care le reprezint în această alianţă (Alianţa Pentru Turism, n.r.), sunt beneficiarii cei mai serioşi ai industriei turismului, şi atât timp cât incoming-ul, turismul intern, hotelurile funcţionează bine, practic, noi avem clienţi în restaurantele noastre. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase şi 15 iunie pentru sezonul estival, în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă. Deci, sunt două lucruri pe care prim-ministrul ni le-a comunicat nouă, celor prezenţi acolo”, a afirmat preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, într-o conferinţă de presă online, organizată de Alianţa Pentru Turisme, potrivit Agerpres.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.