Raed Arafat despre concedii: Eu sper ca măcar într-o perioadă de vară să putem avea o vacanță

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat sâmbătă la Digi 24, întrebat fiind ce le-ar recomanda românilor care se gândesc la vacanță, că situația este încă neclară. Arafat le cere românilor să cumpănească bine la ce alegeri fac. El speră ca „măcar într-o perioadă a verii să putem avea vacanță respectând însă restrcițiile care se vor impune atunci”.

Arafat le recomanda românilor, în cazul în care restricțiile s-ar relaxa, să opteze pentru o vacanță în țară fiindcă ar fi mai sigur și ar susține astfel economia care a fost grav afectată.

Pe de altă parte, secretarul de stat atrage atenţia că nu se pune problema încă de  o relaxare a restricţiilor, pentru că oricând răspândirea infecţiilor poate exploda.

„Nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Situația se poate înrăutăți, s-ar putea să apară noi focare, noi probleme. Îi rugăm pe toți să iasă numai atunci când este cazul și pe baza recomandărilor făcute și a impunerilor făcute prin Ordonanțele Militare. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care vom lua decizia de începere a relaxărilor, dar dacă situația se înrăutățește până atunci vă dați seama că acest lucru nu se poate face. (…) Vedem ce se întâmplă în țările din jurul nostru. La acest moment, cifra de 165 este o cifră optimistă (n.r. cazuri confirmate sâmbătă pe teritoriul României), dar trebuie să vedem ce se întâmplă în zilele următore. Asta nu înseamnă că nu sunt mai multe cazuri care sunt pozitive asimptomatice în comunitate. Pentru asta insistăm ca oamenii să poarte mască, să respecte toate regulile pentru că printre noi pot exista oameni care nici ei nu știu că sunt pozitivi, nici noi nu știm că sunt pozitivi. De aici este riscul răspândirii, nu de la cele 165 de persoane depistate. Sunt mai multe cazuri în comunitate care sunt pozitive, dar nu prezintă simptome”, a declarat șeful DSU, într-o intervenţie la Digi24. 

 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.