VIDEO. Pădurile Braşovului adăpostesc 13 râşi. Unul dintre ei a fost filmat în postura sa preferată

Deşi este un animal foarte rar pentru pădurile noastre, un râs a fost surprins în pădurile Braşovul, într-o postură relaxată, în care nu făcea altceva decât să stea la soare şi să îşi facă igiena personală. 

Animalul este unul care se fereşte de om, astfel că imagini precum acestea sunt  foarte rare. 

Potrivit Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, gestionară a suprafeţelor de pădure ce aparţin municipiului reşedinţă de judeţ, în pădurile Braşovului există o populaţie de râşi de 13 exemplare. 

“Nu este puțin, pentru că vorbim de animale solitare, care au nevoie de un teritoriu destul de mare pentru a se hrăni. Este un lucru îmbucurător pentru noi și o dovadă a faptului că fondul forestier pe care îl administrăm este un ecosistem sănătos și echilibrat”, spun reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt. 

“Pe lângă faptul că este un animal rar, râsul are mare grijă să se facă nevăzut când simte pe cineva în preajmă. Iar pe lista lui, la categoria <pericol>, este și omul. De altfel, și exemplarul pe care îl puteți vedea, a fost filmat de la distanță considerabilă și nu a simțit că este urmărit. Așa că a fost surprins într-o ipostază relaxată, făcând ce le place <mâțelor> să facă: să se odihnească puțin și să se ocupe de igiena personală”, au mai spus reprezentanţii RPLP Kronstadt despre râsul pe care l-au surprins în timp ce se odihnea liniştit în pădure. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.