Terasele se deschid din 1 iunie. Cum vor arăta preţurile din industria HoReCa în această vară?

Antreprenorii au probleme reale și cer măsuri de susținere, în condițiile în care anumite sectoare au fost puse chiar la pământ în ultimele 2 luni. Printre ele și domeniul HoReCa.

Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România, a vorbit la Digi24 despre ceea ce se va întâmpla cu restaurantele, cafenelele şi terasele după 1 iunie.

„După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a spus Dragoș Petrescu.

Referitor la prețurile din restaurantele și cafenelele din  România, el a spus că nu se ia în calcul creșterea acestora.

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a spus Petrescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.