15 făgărășeni în mijlocul focarului COVID-19 de la abatorul din Germania. Mărturia lui Aurelian Chiriac, din Victoria

Printre românii infectaţi cu coronavirus în cel mai mare abator din Germania, din localitatea Rheda-Wiedenbruck, se numără şi Aurelian Chiriac din Victoria. De aproape şase ani, bărbatul este măcelar în această unitate unde mai lucrează şi alte 15 persoane din Ţara Făgăraşului. La abatorul Tonnies sunt angajate peste 7.000 de persoane, dintre care aproape 4000 sunt români. S-au declarat infectaţi cu COVID-19 aproape 1500 de angajaţi, jumătate fiind români.

Aurelian Chiriac din Victoria a povestit pentru Monitorul de Făgăraș cum s-au petrecut lucrurile, în ceea ce îl privește 

Aurelian Chiriac lucrează la firma Tonnies din luna octombrie 2014 cu contract de muncă. După ce s-a simţit rău, în data de 11 iunie, bărbatul a fost declarat pozitiv şi a stat în izolare două săptămâni într-un apartament aflat la 13 km depărtare de oraşul Rheda-Wiedenbruck împreună cu un coleg.

„Sâmbătă, 6 iunie 2020, a fost ultima zi de lucru în abator, în ziua respectivă nu am avut nimic. Duminică dimineaţă m-am trezit şi am făcut curat în apartament, era rândul meu de curăţenie. Pe la ora 10.00 s-au trezit colegii şi m-au întrebat ce mă doare, că arătam rău. Le-am spus că sunt obosit şi m-am dus să dorm. Cinci ore am dormit, iar când m-am trezit lenjeria de pat, salteaua şi tricoul erau ude. Eram slăbit şi m-am dus în bucătărie să mănânc ceva, dar aveam stări de vomă. Unul dintre colegi a făcut supă şi mi-a dat şi mie să mănânc, dar nu am reuşit şi am vomitat. Nu eram în stare să stau în picioare, eram foarte slăbit. Pe la ora 22.00 i-am scris un mesaj şefului meu şi i-am spus că nu mă pot duce la muncă. M-a sunat imediat şi mi-a zis să stau liniştit acasă. Luni, 8 iunie a.c., un alt şef a venit să vadă cum mă simt şi m-a programat la medicul de familie. Marţi, 9 iunie a.c., la ora 17.45 am fost programat la medic, m-a consultat, mi-a dat tratament şi concediu medical, apoi m-a întrebat dacă sunt de acord să-mi facă testul Covid – 19. Mi-a luat exudat din gât şi din nas, iar joi, 11 iunie a.c., am fost anunţat de către şef că sunt infectat. Mi-a spus să-mi fac bagajul că ne transportă la izolare. Într-un rucsac mi-am pus câteva haine şi împreună cu un alt coleg de cameră am fost duşi în altă localitate. Ne-au pus la dispoziţie un apartament cu o cameră, living, baie, bucătărie, mobilat, utilat. Condiţiile au fost de lux, dar ne-a fost foarte greu să stăm izolaţi. După câteva zile de tratament starea de sănătate s-a îmbunătăţit şi acum sunt foarte bine. Ni s-a spus că miercuri, 24 iunie 2020 ieşim din izolare. Nu ştim când vom începe munca. Conducerea companiei a decis suspendarea temporată a activităţii până pe data de 16 iulie 2020’’ a spus Aurelian Chiriac, pentru Monitorul de Făgăraș.

Mai multe detalii despre această situație citiți AICI. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.