Primul deces al unui polițist confirmat cu COVID-19. Sindicatul Europol susține că Ministerul de Interne ascunde numărul polițiștilor infectați

Sindicatul Europol a anunțat că a murit primul polițist infectat cu COVID-19. Alexandru Gibea avea 49 de ani și era șeful postului de Poliție Ipotești, a secției 4 de Poliție Rurală Coteana din cadrul IPJ Olt.

Polițistul fusese internat în 28 mai la Spitalul din Slatina, iar două zile mai târziu a fost transferat la Spitalul din Caracal. Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutățit, astfel că polițistul a fost transferat în capitală la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, la Terapie Intensivă. Bărbatul suferea și de alte afecțiuni medicale.

Sindicatul Europol susține că în timp ce polițiștii sunt expuși în prima linie la infectarea cu coronavirus, Ministerul de Interne încearcă să ascundă cifrele reale cu polițiștii care suferă de COVID-19 și nu le dau publicității.

„Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia și fiica acestuia, cât și soția ajutorului şefului de post din Ipoteşti. Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, se arată întru-un comunicat al sindicatului polițiștilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.