40 de metri de zid istoric dintre Colegiul  Național Aprily Lajos și Biserica Catolică de pe strada Mureșenilor intră în reparații

Zidul ce separă curtea Colegiului Național Aprily Lajos de Biserica Catolică de pe strada Mureșenilor va intra în reparații, iar pentru pregătirea documentațiilor tehnice și realizarea lucrărilor, Primăria Brașov este dispusă să plătească 416.500 de lei cu tot cu TVA. 

Zidul care urmează a se repara face parte din Ansamblul Fortificațiilor Cetatea Brașovului (inclus în lista monumentelor istorice de importanță națională), iar acum este într-o stare destul de avansată de degradare. Porțiunea ce urmează a fi reparată are o lungime de 40 de metri și o lățime variabilă, cuprinsă între 2 și 4 metri. 

Conform expertizelor tehnice, starea tehnică a zidului este destul de precară, fiind periculos pentru copiii care ies în curtea școlii. Zidul a fost afectat în timp de creșterea vegetației printre pietre, dar și de unele intervenții neautorizate, realizate in curtea Bisericii Catolice. 

Prima licitație nu a fost interesantă pentru constructori

Licitația pentru atribuirea acestui contract a fost lansată în 10 iunie, iar firmele interesate pot depune ofertele până în 19 iunie. Aceasta este a doua licitație pentru atribuirea contractului, după ce prima procedura a fost anulată după ce nu s-a depus nici o ofertă. Pentru ca acest proiect să fie mai atractiv pentru potențialii constructori, reprezentanții Primăriei au precizat că a fost majorată valoarea estimată a contractului. 

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție opt luni pentru a finaliza proiectul (trei luni pentru realizarea documentațiilor tehnice și cinci luni pentru execuția lucrărilor). 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.