Patru locuri de parcare de pe bd. Nicolae Iorga din Braşov vor avea staţii de încărcare pentru maşinile electrice

Primăria Brașov a lansat licitația privind achiziția unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice. Stațiile vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice.

Achiziţia este estimată la suma de 672.268,91 lei  + TVA.  Ofertele pentru staţiile de încărcare pot fi depuse până la data de 19 iunie, ora 15.00, câştigătorul licitaţiei urmând să semneze un contract pe o perioadă de 270 de zile. În acest termen se va face documentaţia necesară, livrarea staţiilor electrice de încărcare, montarea şi mentenanţa lor, lucrările electrice şi de comunicaţii. Termenul de livrare, instalare, montare, punere în funcțiune și recepție a sistemului de încărcare vehicule electrice și dotări conexe este de 180 zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

Componentele sistemului vor fi următoarele:

  •  proiect tehnic avizat de autoritățile competente in conformitate cu legislația in vigoare pentru sistemele care vor fi instalate; 
  • lucrări civile pentru realizare tubulatura subterană;
  • lucrări electrice și de comunicații;
  • 1 bucată stație de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC;
  • 2 bucăți stație de încărcare 22 KW AC;
  • supraveghere video – cameră cu sistem cu analiză video dedicată pentru locurile de parcare, cu sistem de senzori pentru detecția gradului de ocupare a locurilor;
  • sisteme de control al iluminatului public prin realizare de iluminat adaptiv;
  • integrare cu sistemul de telegestiune iluminat existent la nivelul municipiului Brașov;
  • aplicații software aferente fiecărui echipament hardware.

Stațiile trebuie să dispună de două prize de încărcare cu două module distincte, astfel încât defectarea unui modul de încărcare să nu afecteze întregul sistem. De asemenea, modulul de încărcare trebuie să dispună de un comutator pentru nivele de încărcare controlate software asigurând astfel un randament mai mare de 95%, precum și de un sistem stand by, care să permită pornirea automată a încărcării, la curent optim, în momentul conectării autovehiculului.

Staţia va putea fi comandă de la distanță, prin intermediul unei interfețe GSM, cu un protocol de comunicație standardizat, pentru monitorizarea tuturor funcțiilor stației și managementul puterii statiţe. Stația va fi  compatibilă și predispusă pentru sistemul de management și administrare „Smart Charge”. Stațiile de încărcare vor permite integrarea unui sistem de plată pentru încărcare (online prin intermediul unei platforme/aplicații sau cu card bancar, sau pre-pay, sms etc).

„Pe lângă transportul în comun electric, încercăm să promovăm cât mai mult utilizarea autoturismelor electrice, prin crearea de facilități deținătorilor acestora. Pe lângă locurile dedicate, ei vor avea posibilitatea de a utiliza și stațiile de încărcare rapidă pe care le vom amplasa acolo. Municipalitatea va amplasa în perioada următoare, pe lângă cele de pe Iorga,  alte 15 stații, cu finanțare de la AFM. Chiar dacă în acest moment avem doar 73 de autoturisme electrice înmatriculate în municipiul Braşov, cu siguranţă numărul acestora va creşte în următoarea perioadă. Acum vreo doi ani erau doar nouă. Ponderea cea mai importantă, cel puţin în acest moment, va fi a turiştilor cu maşini electrice, în special din Bucureşti, care vor putea călători către Braşov şi Poiana Braşov, având siguranţa că îşi pot încărca maşinile“, a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.