Percheziţii la Braşov, într-un dosar de evaziune fiscală

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Economice Mureş au desfăşurat 13 percheziţii domiciliare, inclusiv în judeţul Braşov, pentru a detecta firme bănuite că făceau evaziune fiscală. 

Azi au avut loc 5 percheziţii în judeţul Mureş, 2 în Bucureşti, două în Galaţi, două în Braşov, una în Ilfov şi una în Botoşani, la sediile unor societăţi, ale căror reprezentanţi sunt cercetaţi într-un dosar penal de evaziune fiscală în forma continuată, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

În fapt, o societate comercială ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale fără conţinut economic real de la 6 operatori ce aveau un comportament fiscal neadecvat. Astfel, s-ar fi creat un circuit financiar fictiv, fiind creat un prejudiciul estimat la 130.000 de lei.

Circuitul tranzacţional fictiv ar fi cuprins bunuri şi servicii destinate lucrărilor de instalaţii sanitare, de încălzire şi comerţ al echipamentelor de protecţie din domeniul construcţii. Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar în urma probelor administrate s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei în cauză.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.