Peste 3600 de absolvenți din 41 de licee din Brașov încep azi BAC-ul. Examenele se țin în 32 de centre

Peste 3.600 de absolvenți din 41 de unități școlare liceale din județul Brașov s-au înscris pentru a susține probele scrise în prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Bacalaureatul începe azi, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română şi se va finaliza pe 7 iulie, cu rezulatele finale.  

Aproape 300 dintre elevii care susţin proba de azi sunt din seriile anterioare

La proba de Limba şi Literatura română sunt aşteptaţi să participe 3.242 de elevi ai clasei a XII-a sau a clasei a XIII-a de la învăţământul fără frecvenţă, spune Valentin Bucur, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ). 2.946 dintre cei care s-au înscris la această probă sunt absolvenți din seria curentă, iar 296 din seriile anterioare. 

Pentru a putea fi respectate toate condițiile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, au fost organizate 32 de centre de examen în unități școlare liceale brașovene, de trei ori mai multe decât în anii precedenți, mare parte din candidați urmând să susţină examenul în unitățile unde au absolvit clasa a XII/XIII-a.

Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie

Examenul de Bacalaureat va continua mâine, 23 iunie 2020, cu proba la Limba și literatura maternă – proba E.b). Proba obligatorie a profilului – proba E.c) este programată pentru miercuri, 24 iunie 2020, iar proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d), joi, 25 iunie 2020. Primele rezultate vor fi afișate luni, 30 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00.

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi anunțate marți, 7 iulie. Este de aşteptat ca şi la Bacalaureat, la fel ca la Evaluarea Naţională, IŞJ să „anonimizeze” rezultatele, prevalându-se de „regulamentul GDPR”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.