Satele din comuna Mândra, luate la rând de inundaţii. Probleme au fost și la șantierul hidrocentralei de la Mândra

Localitățile comunei Mândra au fost luate „la rând” de ploile abundente. Dacă în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost inundate gospodării din satele Mândra, Râușor sau Șona, în această dimineață probleme au fost la Ileni.

De altfel, în cursul zilei de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a fost solicitat să intervină pentru a scoate apa din trei subsoluri de case inundate în acest sat. Potrivit reprezentanților ISU Brașov, pentru a interveni la Ileni au fost alocate două vehicule ale Detașamentului de Pompieri Făgaraș, respectiv o autospecială și o motopompă.

Localnicii spun că în toate satele, apa a intrat în case de pe stradă, pentru că în aceste localități, în cel mai fericit caz, se lucrează abia acum la sistemul de captare a apelor pluviale. În fiecare sat au fost inundate câteva gospodării.  

Potrivit unui localnic, probleme au fost și la „șantierul” din Mândra, pentru că apa a intrat în câteva barăci. Șantierul în cauză este cel al amenajării hidrotehnice din zonă, unde, de mulți ani se lucrează la o nouă hidrocentrală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.