SOR Cehia a mai câştigat un contract cu Primăria Braşov, pentru livrarea de autobuze electrice. Acestea vor circula pe liniile 4 şi 16

Fima SOR Libchavy s.r.o., din Cehia a câştigat încă o licitaţie pentru livrarea unor autobuze electrice către primăria Braşov. Producătorul ceh va aduce în municipiu încă 8 autobuze electrice de 12 m, care vor circula pe liniile 4 și 16. Licitația a fost organizată de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Municipiul Brașov, cofinanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Aceeași firmă a câștigat cele două licitații organizate de Primăria Brașov pentru achiziția a 52 de autobuze electrice, cu fonduri asigurate de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

„Mă bucur că și la această licitație producătorul ceh SOR, cu care avem în derulare contractul de achiziție pentru alte 52 de autobuze electrice, a câștigat furnizare a încă 8, cu lungimea de 12 metri, în licitația organizată de Ministerul Dezvoltării. Până în prezent s-a dovedit un producător serios, iar autobuzele care circulă deja în Brașov oferă condiții foarte bune călătorilor din Brașov. Odată cu semnarea contractului, sper ca cei din Cehia să pregătească faza de producție astfel încât să existe o continuitate în producerea și livrarea către operatorul de transport a tuturor celor 60 de autobuze. Strategia noastră de mobilitate urbană, care are ca și principală direcție transportul în comun, începe să capete formă. Cu toții ne dorim un oraș cu un aer curat, dar pentru asta trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraș. Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru”, a declarat primarul George Scripcaru.

Valoarea aferentă autobuzelor ce vor ajunge la Braşov, în acest contract este de 26.846.400,00 lei, din care 23.046.400,00lei valoare totală eligibilă.

Pe lângă cele 8 autobuze electrice, în acest contract vor fi livrate şi 8 staţii de încălcare lentă şi 3 staţii de încărcare rapidă. 

Caracteristici tehnice autobuze electrice:

– marca, tip: SOR ENS 12 (solo) electric,
– lungime: 12 metri,
– masa proprie: 12500 kg,
– Capacitate totală: 102 pasageri,
– nr. scaune: 35 + 1 (șofer)
– podea joasă intergal, rampă pentru accesul cărucioarelor cu rotile,
– 3 uși de acces duble,
– tracțiune electrică, motor de tracțiune asincron trifazat, putere motor: 160 kW,
– baterii de tracțiune Lithium, capacitate 242 kWh,
– pantograf pentru încărcare rapidă la capăt de linie.
– Viteza maximă: 70 km/h.

Dotări: computer cu GPS pentru managementul traseului, 3 validatoare pentru carduri contactless, sistem de numărare automată a pasagerilor, 8 camere video de supraveghere interior/exterior cu MDVR, 3 panouri electronice de destinație pentru exterior, display LCD interior pentru afișarea dinamică a poziției pe hartă și anunțarea stației următoare, unitate audio cu 6 difuzoare, 2 monitoare pentru șofer (imagini video și parametri traseu), radio-CD, aer condiționat, WIFI, mufe USB pentru încărcarea mobilelor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.