Universitatea Transilvania din Brașov – cea mai mare ascensiune a unei universități românești în clasamentul internațional Center for World University Rankings – CWUR

In clasamentul international publicat astazi de Center for World University Rankings – CWUR, UNITBV este universitatea din România cu cea mai mare ascensiune. Intrata anul trecut in clasamentul CWUR pe locul 1844, alaturi de alte 12 universitati din tara, in acest an Universitatea Transilvania din Brașov a urcat 144 de locuri, fiind în top 8.5% universitati din lume, in conditiile in care alte sase universitati romanesti au coborat in clasament, iar doua au fost eliminate.

Clasamentul CWUR ia în considerare peste 20.000 de universități din lume și analizează calitatea procesului educațional, rezultatele activității de cercetare, calitatea și numărul publicațiilor științifice dar și gradul de inserție a absolvenților pe piața muncii.

Rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan: “Includerea recentă a Universității Transilvania din Brașov în mai multe clasamente internaționale este o recunoaștere a progreselor înregistrate în activitatea educațională și științifică. Sunt sigur că prin eforturile pe care le facem în vederea internaționalizării, dar mai ales prin investiția în resursa umană, în anii următori universitatea noastră își va crește semnificativ vizibilitatea națională și internațională”.

 

Recent, Universitatea Transilvania din Brașov s-a clasat pe locul al treilea în topul universităților din România în clasamentul internațional Times Higher Education – Impact Rankings (care a inclus doar șapte universități din țara noastră). UNITBV a înregistrat și performanța de a fi universitatea românească cu cea mai semnificativă creștere în ultima ediție a prestigiosului clasament internațional QS al universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală, transmite Universitatea Transilvania, intr-un comunicat de presă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.