12 senzori de măsurare a calității aerului vor fi montați în oraș. Primăria Brașov așteaptă propuneri de amplasamente

Primăria Braşov a achiziţionat 12 senzori pentru măsurarea şi monitorizarea parametrilor de calitate a aerului în spaţiile publice din municipiu, aceştia urmând să fie montaţi, începând de săptămâna viitoare, în zonele în care au existat sesizări privind nereguli, a anunţat biroul de presă al instituţiei.  

„Municipalitatea şi-a asumat nişte ţinte privind calitatea aerului, care să fie atinse până la sfârşitul anului 2022. Obiectivul nostru este ca, până atunci, să depăşim aceste ţinte, pentru a avea siguranţa că braşovenii vor respira un aer curat. Pe lângă măsurile pe care deja le implementăm, trebuie să şi monitorizăm calitatea aerului şi să identificăm zonele în care indicii de poluare sunt depăşiţi, astfel încât să putem implementa şi alte măsuri, acolo unde este nevoie, pentru îmbunătăţirea calităţii aerului”, a afirmat, conform unui comunicat remis joi, primarul George Scripcaru. 

Informaţiile culese de aceşti senzori vor fi publicate pe site-ul Primăriei Braşov şi transmise APM şi Gărzii de Mediu.

Parametrii măsuraţi vor fi analizaţi în cadrul laboratorului urban, înfiinţat de municipalitate, în care se vor testa diverse tehnologii inovative, senzori de mediu, staţii meteo, în vederea replicării la nivelul întregului municipiu a tehnologiilor care vor fi considerate bune practici şi care se vor preta pentru a fi extinse pe întreg teritoriul localităţii.

Totodată, municipalitatea le propune braşovenilor să facă propuneri de locaţii pentru amplasarea acestor senzori, care sunt primii care sunt achiziţionaţi în cadrul unui proiect mai amplu.

În această prima etapă, Primăria Braşov a achiziţionat trei tipuri de senzori, împreună cu accesoriile necesare punerii în funcţiune şi alimentării electrice a acestora, precum şi aplicaţiile software necesare integrării în sistemele informatice existente la nivelul primăriei.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 80.000 de lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.