60 de gravide au fost testate pozitiv la coronavirus, la Maternitatea Brașov. Spitalul de Copii a avut 17 cazuri

Spitalul CLinic de Obstetrică și Ginecologie Brașov „A. I Sbârcea” a înregistrat, de la începtul pandemiei, 60 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Situaţia a fost prezentată azi de managerul Maternităţii, dr. Mircea Preda, în cadrul întâlnirii pe care managerii de spitale din Braşov au avut-o, la Consiliul Judeţean, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Potrivit dr. Mircea Preda, Maternitatea a avut, de la începtul anului, aproximativ 1600 de naşteri. În 60 de cazuri, spitalul s-a confruntat cu infecţii cu SARS-CoV-2 în rândul unor paciente, „majoritatea naşteri”.

În aceeaşi întâlnire, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, Monica Săbăruşi, a anunţat, la rândul său, că în unitatea medicală pe care o conduce s-au făcut, de la începutul perioadei pandemice aproximativ 900 de teste, practic la toate internările. 17 dintre acestea au ieşit pozitive la pacienţii copii, însă au existat şi 7 cazuri în care părinţii testaţi, care au venit să stea în spital cu copiii, au fost depistaţi pozitiv. 

In ciuda situației dificile de la Brașov, ministrul Nelu Tătaru a apreciat sa angajatii din spitalele brașovene au gestionat bine această perioadă.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.