Asociația Noul Spital al Brașovului vrea schimbarea legii prin care a fost alocat terenul pentru viitorul spital

Asociația Noul Spital al Brașovului solicită schimbarea legii prin care a fost alocat terenul pe care va fi construită unitatea sanitară. Reprezentanții asociației susțin că la Brașov ar trebui construit un spital județean, nu unul regional.  Iniţiativa asociaţiei a fost preluată de către parlamentarii USR de Braşov. 

Senatorul USR Brașov Allen Coliban a mers miercuri la Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, împreună cu dr. Gabriel Moraru, reprezentant al Asociației Noul Spital al Brașovului, pentru a-i înmâna o listă ce conține aproape 4.000 de semnături de susținere a proiectului noului spital.

De asemenea, ministrului i-a fost predată documentația realizată de Asociația Noului Spital al Brașovului privind această unitate sanitară.

După ce a ieșit de la întâlnirea cu ministrul, reprezentantul asociației, dr. Gabriel Moraru, a declarat că în timpul acestei discuții, ministrul a înțeles care este proiectul original al spitalului clinic al Brașovului.

„Am insistat pe zona de spital județean clinic, dar și pentru modificarea legii privind atribuirea terenului, în sensul că acesta este alocat pentru spital clinic județean de urgență și nu pentru un spital regional. Sperăm că, având sprijinul ministrului Sănătății, a premierului, a întregului Guvern și a tuturor partidelor politice, să rezolvăm această problemă a unei structuri noi de spital în Brașov”, a declarat dr. Moraru.

Discuțiile de azi apat într-un context în care, în planurile recente ale guvernului, nu mai există prevăzut un spital nou la Brașov, ci doar la Cluj, Craiova și Iași. În plus, la nivel de autoritate locală, Primăria Brașov a realizat un studiu de prefezabilitate pentru un spital cu doar 800 de paturi, considerat insuficient de către Asociaţia Noul Spital al Braşovului. 

Parlamentarii USR Brașov, senatorul Allen Coliban și deputatul Tudor Benga, au depus pe 9 iulie inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 32/2018 privind transmiterea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului și din administrarea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, județul Brașov, în domeniul public al municipiului Brașov, pentru realizarea obiectivului de investiție „Construire Spital Clinic Regional de Urgență Brașov”, eliminând sintagma „regional” din cuprinsul ei, ceea ce va face posibilă continuarea proiectului Noului Spital. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.