CJ Brașov a găsit un constructor pentru modernizarea drumului care trece prin Augustin, Apața și Ormeniș. Urmează predarea amplasamentului, organizarea de șantier, apoi lucrările propriu-zise

După ce a depășit toate piedicile birocratice, Consiliul Județean (CJ) Brașov a reușit să finalizeze procedura de atribuire a contractului pentru modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov. Astfel, marți, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a semnat contractul de lucrări – în valoare de 108.684.804 lei cu tot cu TVA – cu Asocierea Asocierea SC Gott Strasse SRL – SC Perfect Consult Europe SRL – Hydrostroy AD. Durata de execuţie a lucrărilor este de 29 de luni, iar garanţia lucrărilor este de 5 ani. Asocierea de firme a propus un subcontractor, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania, care urmează să execute 7,76% din contract, respectiv proiectarea şi execuţia relocării reţelelor de utilităţi publice. 

Proiectul prevede modernizarea unui segment drum aflat la graniţa judeţului Braşov cu judeţul Covasna, pe teritoriul administrativ al localităţilor Apaţa, Ormeniş şi Augustin, format din DJ 131 (km 0+000 – 7+856) şi DJ 131 B (km 0+000 – 12+978). Această arteră va asigura legătura între DN 12 şi DN 13.

Conform declarației președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, după modernizarea acestui drum, locuitorii comunelor Apaţa, Ormeniş şi Augustin vor avea la dispoziție o legătură rutieră accesibilă şi rapidă atât spre municipiul Braşov, cât şi spre judeţul Covasna.  

Primele lucrări: refacerea podurilor și podețelor și devierea rețelelor utilitare

Proiectul presupune modernizarea a 15,59 kilometri de drumuri și trotuare, amenajarea stațiilor   de transport public, a sistemelor de preluare a apelor pluviale, dar și repararea sau reconstrucția unor poduri (cel de peste râul Olt, de la Augustin și cel de peste pârâul Remetea, de la Măieruș) .  De asemenea, în cadrul proiectului este prevăzută construirea sau repararea unor ziduri de sprijin şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată, iar acolo unde va fi necesar, vor fi deviate reţelele de utilităţi. Aceste lucrări sunt realizate printr-o finanțare europeană obținută de Consiliul Județean Brașov la începutul anului 2018.

Pe de altă parte, cu finanţare de la bugetul local al Judeţului Braşov se va moderniza un sector de drum în lungime de 5,24 km. 

În perioada imediat următoare, administraţia judeţeană va face demersurile pentru predarea amplasamentului către constructor, urmând ca acesta să pregătească organizarea de şantier şi să monteze staţiile de asfalt şi beton. Primele lucrări preconizate a se realiza sunt cele de refacere a podurilor şi podeţelor, precum şi cele de deviere a reţelelor utilitare. 

Modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov are două componente: „Modernizare drum interjudețean Covasna – Brașov, care face legătura între drumul național DN 12 și drumul național DN 13 – format din DJ 131 KM 0+000 – 7+856 și DJ 131 B 0+000 – 12+978”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Braşov, și „Reabilitare drum județean interjud Covasna-Brașov, de la DN 12 la DN 13, prin Malnaș Băi, Baraolt, până la limită județ Augustin și Măieruș”, proiect în curs de realizare al Consiliului Judeţean Covasna. 

Valoarea totală a proiectului este ce vizează infrastructura rutieră din județul nostru este de 110.894.604,55 lei, din care cheltuieli totale eligibile sunt de 109.895.685,23 lei. Finanțarea nerambursabilă (98%) este de 107.697.771,52 lei, contribuția proprie a beneficiarului (2%) ajunge la 2.197.913,71 lei, iar cheltuielile totale neeligibile se ridică la 998.919,32 lei.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.